Dolu İnegöl’ü etkiledi mi?

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, son günlerde Bursa’da birçok bölgeye dolu yağdığını ve tarım alanlarını büyük zarara uğrattığını belirterek İnegöl’de henüz böyle bir olay yaşanmamasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Yayınlama: 15.06.2016
832
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, son zamanlarda yaşanan yağışlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, dolu mevsiminin henüz bitmediğini de sözlerine ekleyerek çiftçileri uyardı.

 

PATATES VE AYÇEKİRDEĞİNİ OLUMLU ETKİLEDİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bu aylar yağmur ayları. Mevsimler değişti. Önceden Nisan, Mayıs aylarında yağardı artık Mayıs’ın 15’inden Haziran’ın 15’ine kadar devamlı yağış var. Dolayısı ile de dolunun olduğu bir zaman dilimindeyiz. Hiçbir sene bizi boş geçmedi, her sene uğruyor. Ama bir bölgeye ama birkaç bölgeye vuruyor. Şükürler olsun ki en son yağmurlarda hiç dolu yağmadı. Özellikle patates olsun ayçekirdeği olsun yağan yağmurlardan büyük fayda sağlıyorlar. Patates üreticileri zaten suluyorlar ama yağan yağmurlar maliyeti düşürüyorlar. Ayçekirdeğinin çok ihtiyacı vardı. Kuru tarım yapılan yerler için yağmurlar çok olumlu oldu. Bunun en önemli unsuru da şuana kadar bir dolu olayı yaşamamış olmamızdır. Bundan 1 hafta önceki yağmurlarda Kestel ovası mahvoldu, Gürsu bölgesi zarar gördü. Bize gelmedi. Oradaki çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Dünkü yağmurda da Gürsu bölgesinde yeniden dolu yaşandı. Bizim sevincimiz hem yağmurların nimetlerinden yararlanmak hem de şuana kadar dolu yaşamamış olmamızdır” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş