İnegöl’e dev yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl’de başlatılan ve toplam maliyeti 21 milyon TL’yi bulacak olan yağmur suyu hattı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yayınlama: 16.06.2016
1.424
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl’de alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin en ciddi sorunlarından biri olan yağmur suyu hattı için de kısa bir süre önce kazma vurulmuştu. 21 milyon TL’lik yatırımın temel atma töreni de İnegöl Bursa karayolu üzerinde kara dere mevkiindeki alanda gerçekleştirildi.

 

Temel atma töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alt yapı çalışmalarıyla ilgili en ciddi neşterin vurulduğu anın yaşandığını kaydederek, “Altyapıyla ilgili çalışmalar birçok şehirde hissedilmez, kendini göstermez gibi gözükebilir ama İnegöl’ün yıllardır büyüyen nüfusuna, ekonomisine ve ihracatına paralel olarak alt yapısıyla ilgili birikmiş konuları vardı. Bugün hamdolsun onlarla ilgili en ciddi neşterin vurulduğu bir anı yaşıyoruz. Sembolik olarak da bunu törenleştirmiş oluyoruz” dedi.






 

İLK ETABI 21 MİLYON TL

İşin ilk etabının 21 milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu çok ciddi bir rakam. Şehrin hem doğu yakasındaki hem batı yakasındaki, özellikle doğu yakasındaki dere ötesi diye tabir ettiğimiz sanayi bölgesindeki sıkıntının ne olduğu malum. Oradaki arkadaşlarımızın da şu iş bir an evvel çözülsün de üst yapı çalışmaları da yapılsın caddemiz sokağımız daha düzenli olsun beklentisini inşallah bu çalışmalar karşılamış olacak” diye konuştu.

 

Konuşmasının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür eden Başkan Aktaş, şöyle konuştu: “Başkanım sizlere çok teşekkür ediyoruz. Özellikle alt yapıyla ilgili yapacağınız çalışmalar, yine kırsalla ilgili yapacağınız yatırımlar beraberinde İnegöl Belediyemizin projelendirerek yapacağı faaliyetlerle beraber inşallah gelişen, büyüyen ve Bursa’nın merkezden sonra en büyük ilçesi olan İnegöl çok daha güzel günlere hep beraber sizin de destek ve katkılarınızla erişecektir” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de törende bir konuşma yaptı. Bir yandan halkla buluşmak adına programlar yaparken bir yandan da halkı hizmetle buluşturmak adına gayret sarf ettiklerini dile getiren Altepe, “Uzun yıllardır yapılamayan büyük bütçeli alt yapı yatırımlarının Büyükşehir ile birlikte yapılabilmesi için bizler de gece gündüz çalışıyoruz. Bütünşehir yasasıyla birlikte 17 ilçemizle, 1070 mahallemiz ve 3 milyonu aşan nüfusumuzla birlikte Bursa’nın her köşesine alt yapı hizmeti gidiyor. Altyapı hizmeti istenilen düzeyde olmayan bütün bölgelerimizde, özellikle büyük eksikliklerin olduğu kırsalımızda tüm eksiklerin giderilmesi için tüm alanlarda çalışıyoruz” dedi.

 

“İNEGÖL’ÜN HER METREKARESİNDE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Kurulduğunda 256 kilometrekare olan Büyükşehir’in şuanda 11 bin kilometrekareye ulaştığını da hatırlatan Başkan Altepe, “Ve alanın tamamında tüm mahallelerde alt yapı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Bütünşehir ve Büyükşehir uygulaması ile birlikte İnegöl’de artık sadece İnegöl Belediyesi yok Büyükşehir Belediyemiz de var. İnegöl’ün hem merkezinde, hem kırsalında her metrekaresinde birlikte çalışılıyor. Bu konuda eksikliklerin giderilmesi, İnegöl’ümüzün her alanda gelişip kalkınması inşallah birlikte olacak. Bunun için öncelikle alt yapının tamamlanması bekleniyor. Alt yapı tamamlansın ki üzerine üst yapıları yapılsın, yolları yapılsın ve şehrimiz gerçekten sağlıklı bir kente dönüşsün” diye konuştu.

 

İNEGÖL’E 200 MİLYON TL’LİK BUSKİ YATIRIMI

Recep Altepe, İnegöl’de 5 yıllık görev süresinde 200 milyon TL’lik BUSKİ yatırımı yapılmasını öngördüklerini de belirterek şöyle konuştu: “Bugüne kadar gerçekleşen faaliyetlerle birlikte özellikle kırsalda yapılan su hatları ve alt yapı hatlarına 17 milyon TL harcandı. Yine tarımsal kesimlere yapılan yatırımlar 12 milyon TL. Bugün de burada başlattığımız 21 milyon TL’lik yatırımla 50 milyon TL’yi bulmuş oluyoruz. İnşallah önümüzdeki bu 3 yıl içerisinde normal altyapı yatırımları yıllık 50’şer milyon TL olarak gözüküyor. Ve 5 yıl içerisinde 200 milyon TL’lik BUSKİ alt yapısı gerçekleşmiş olacak” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöl’ün yağmur suyu hattının başladığı alanda incelemelerde bulunuldu. Proje incelenerek çalışma hakkında detaylı bilgiler verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş