Kutlu Doğum Haftası sonlandı

İlçe Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası programları son buldu. İlçe merkezinde ve beldelerde programlar düzenleyen ilçe müftülüğü, son programını ise geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi.

Yayınlama: 22.04.2014
1.161
A+
A-

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlarken, programa İlçe Kaymakamı Ali Akça ve çeşitli STK yöneticileri katıldı.

 

KURTLU DOĞUM ÇEYREK ASIRDIR KUTLANIYOR






Açılış konuşmasını gerçekleştiren Müftü Bayram Canbey: “Kurtlu Doğum Haftası etkinliklerimiz bu programla son buluyor. Bu programımızda yaptığımız yarışmalarda dereceye giren öğrenciler var. Onlara ödüllerini vereceğiz. Kurtlu Doğum çeyrek asırdır kutlanıyor. Cenabı Hak nice programlara eriştirsin. Bu seneki konumuz samimiyetti. Samimiyetle çalışmalar yapmaya çabaladık” ifadelerini kullandı.

 

ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN

Canbey “Evlatlarına onun isimlerini Ahmet, Mehmet, Mustafa’yı, ya da ailesinden Emine, Ayşe, Hatice, Zeynep isimlerini veriyor. Ordusuna Peygamber Ocağı diyor. Askerine de Mehmetçik diyen bir milletiz. Efendimize ait her şeyi aşımıza taç etmişiz. Kutlu Doğum programları İnegöl’de çok güzel geçti. Camiler, Kuran Kursları, dernekler, okullar hemen her gün bir kaç tane program oldu. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

KURAN SADECE İNSANLAR İÇİN DEĞİL BÜTÜN BİR BEŞERİYET İÇİN İNMİŞTİR

‘Hz. Peygamber, din ve samimiyet’ konulu konferans veren Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Yalar, “Bizim yegâne örnek alacağımız Efendimizdir. Varoluşumuzun sebebi efendimizdir. ‘Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım’ diyor Cenabı Hak. Kulluk vazifemizi yerine getirirken; yazılı yani kitabi ve canlı kaynaklara ihtiyaç duyuyoruz. Ana kaynağımız Kuran-ı Kerim. Kuran sadece insanlar için değil bütün bir beşeriyet için inmiştir. Canlı kaynağı ise Peygamberimizin bizatihi kendisidir” ifadelerini kullandı.

 

İLAHİ RIZA DIŞINDA BİR TAKIM ŞEYLER VARSA BUNUN ADI RİYA YA DA MÜNAFIKLIKTIR

Yalar, konuşmalarını şu ifadelerle devam ettirdi: Din, insanoğlunun dünyaya geldiği ilk andan itibaren canını kaybedene kadar hayatın tamamında vardır. Küçüklerimize ve büyüklerimize davranışlarımızdan, çalışma yaşamımıza, hatta tuvalete ve yatağa girerken dahi İslami bir edep ve adap kuralları vardır. İbadetler Allah’ın rızası dışında kendi menfaatleri için yapılırsa; Allah’ın rahmetinin yerini gazabı alır. İlahi rıza dışında bir takım şeyler varsa bunun adı riya ya da münafıklıktır.

 

GÖNÜLLÜ BİR İMAN YOKSA BUNLAR HİÇBİR ŞEY İFADE ETMEZ

“İman Allah’ın koymuş olduğu prensiplere gönüllü şekilde inanmak ve onları kabul etmektir. İman zorla kabul edilmez. Mümin görünümlü Mümin olunmaz. Müminlik yaşanan bir durumdur. Kalbe ve beyne yerleştirilir. İçten gelen bir samimiyetle yaşanırsa o kişi mümindir. Sonra da pratik yaşantı gelir. Buna da İslam diyoruz. Namaz kılarken, oruç tutarken, zekât verirken, Hacca giderken gönüllü bir iman yoksa bunlar hiçbir şey ifade etmez”

 

AMELLER NİYETLERE GÖREDİR

“İslam tarihi birçok samimiyet örneği ile doludur. Hicret bunların en güzel örneğidir. Her şeylerini bir kenara bırakıp yurtlarından göç edenlerin arasında bir tanesi de sevdiği kadın hicret ediyor diye hicret etmiştir. Bunu Peygamberimize sorduklarında O; ‘Ameller niyetlere göredir. Hangi niyetle yaptıysanız onun karşılığını alırsınız’ buyurmuştur”

 

MÜFTÜ BAYRAM CANBEY, AKÇA’YA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Konferansın ardından Kaymakam Ali Akça, Prof.Dr. Mehmet Yalar’a çiçek takdiminde bulundu. Akça, konuşmasında Mehmet Akif’in Peygamber Efendimizin veladetini anlatan Bir Gece adlı şiirden ‘Ondört asır evvel, yine bir böyle geceydi, Kumdan, ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Lâkin o ne hüsrandı ki: Hissetmedi gözler; Kaç bin senedir, halbuki, bekleşmedelerdi!’ kısmını okudu. Akça, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ederken; Müftü Bayram Canbey, Akça’ya çiçek takdim etti.

 

ÖDÜL KAZANANLAR

Konferansın ardından Kutlu Doğum Haftası kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından ortaokul, lise ve Kuran Kursları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, 40 hadis ezberleme, bilgi yarışması ve Yüzüne Kuran Okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında Deydinler Ortaokulu öğrencisi Şeyda Demir ‘Ey Yüce Nebi’ adlı şiiriyle birinci, Şükrünaili Paşa Ortaokulu öğrencisi Buse Sagun ‘Işık Tuttun İnsanlığa’ adlı şiiriyle ikinci, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Serhat Bülbül ‘Peygamber Efendimizin Hayatı’ adlı şiiriyle üçüncü oldu.

 

 Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında İnegöl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Reyhan Durmaz birinci, Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Funda Tekin ikinci, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi İlknur Okşak üçüncü oldu.

 

Kuran Kursu öğrenci arasında düzenlenen 40 Hadis Ezberleme yarışmasında Merkez Erkek Kuran Kursu öğrencisi Enes Başkurt birinci, Mesudiye Kuran Kursu öğrencisi Sevgi İper ikinci, Gülistan Kuran Kursu öğrencisi Gülsüm Altun üçüncü oldu.

 

Kuran Kursları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında ise Yenice Kuran Kursu birinci, İshakpaşa Medresesi Kuran Kursu ikinci, Kasımefendi Kuran Kursu üçüncü olurken, Kuran Kursları arasında Yüzüne Güzel Kuran Okuma yarışmasında Çitli Köyü Kuran Kursu öğrencisi Şule Çevrim birinci oldu. Yarışmalar da dereceye girenlere protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş