TOKİ’de toplu hizmet açılışı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Baykoca Mahallesi’ndeki 1930 konut, Camii, Aile Sağlığı Merkezi, ilkokul, ortaokul ve lise binalarını hizmete açtı.

Yayınlama: 21.05.2015
852
A+
A-

TOKİ tarafından 2 etap dâhilinde yapımı tamamlanan 1930 konut, Hz. Ali Camii, Mehmet Akif Ersoy ilk ve ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi ve TOKİ Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete açıldı.

 

GÜZEL BİR MEYDANI İNEGÖL’E KAZANDIRACAĞIZ






Toplu açılış töreninde İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterilerinin ardından ilk olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2004 senesinde göreve gelince bir hayal kurduk. Dolayısıyla İnegöl’ün yeni bir bölgeye taşınması gerekiyordu. TOKİ bunda öncü olabilirdi. Tabi bizim güvenimiz vardı. AK Partimiz vardı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Vardı. Buranın büyümesindeki projelerin hepsi İnegöl Belediyesine ait… Bugün yaklaşık 10 bin nüfus burada yaşıyor. TOKİ 1. Etap ile alakalı Sedat Kızılcıklı’nın büyük emeği var. Ben kendisine teşekkür ediyorum. 2. Etap ile ilgili de Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in büyük emekleri sonucu konut sayısı yükseldi. Bildiğini gibi 25 bin metre kare hastanenin yeri, bu yerin özelleştirilmeden çıkarıldığını öğrendik. Sayın bakanım Sizin de imzanızla çok güzel bir meydanı İnegöl’e kazandıracağız” dedi.

 

BOĞAZKÖY BARAJININ İHALESİ 25 HAZİRANDA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bulunduğumuz bölge yeni İnegöl bölgesi. Bu bölgede yaklaşık 10 yıl önce konut üretildi. Sadat Kızılcıklı’nın bu proje de büyük emeği oldu. 2. Etapta 968 konut planlanmıştı. İdare ile defalarca toplantı yaptık. Mevcut alana 968 değil, daha fazlasını sığdırdık. Vatandaşlarımız bu konutları 180 ay vade ile kendi dairelerinin sahibi olacaklar. TOKİ’nin vizyon amacının değişmesiyle 600 bin konut sayısına ulaşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük emekleri var. Onun göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda, kira bedellerinden daha düşük fiyatla kendi evlerinin sahibi oldular. Sayın bakanımızın bizim önümüzü açması ile daha güzel daireler kazandıracağız. Karalar mevkiinde 28 binadan müteşekkir kampüsümüz var. Başlangıcının ardından inşaat durmuştu. 2011 yılında tekrar inşaata hız verdik. Şimdi orada 6 tane lise, yurt ve laboratuar var. Yeni bir şehir doğuyor. Orta ölçekli ilçeden daha fazla bir nüfus yapısı… Belediyemiz ile birlikte hizmet etmeye çalışıyor. AK Partili kadrolar olarak hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Seçimle birlikte siyasi partiler bir şeyler anlatacak. Ama ben sizin cevabınızı biliyorum. Onlar konuşur AK Parti yapar diyeceksiniz. İnegöl’e sırtımızı dayadığımızı dayadığımızda Uludağ eteklerindeki sular var. Onları toplayıp İnegöllü hemşerilerimize arıtarak, doğal kaynak suyu olarak içereceğiz. Boğazköy Barajının ihalesi 25 Haziranda gerçekleştiriliyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi

 

VATANDAŞLARIMIZ BU GÜZEL YERİN TADINI ÇIKARSINLAR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “İnegöl Bursa’da merkezi ilçelerin dışında nüfusu en kalabalık, sanayisi en güçlü ilçemiz. Tabi ilçemizin göç alması nedeni ile zaman zaman problemler oluşmuş. O problemlerden biri de konut ihtiyacı. İnegöl’e sıkışmış ve merkezde çok fazla hava kirliliği problemi var. Bu problemin çözümü için TOKİ 1. ve 2. etap yapıldı. Sadece konut değil, lise ilk ve ortaokulumuz var. Bir yerde şehir yapıyorsanız, halkın ihtiyaçlarını karşılamanız lazım. O nedenle sosyal yerler, sağlık merkezi gibi yerler Baykoca Mahallemizde hizmet vermeye başladı. Parklarla da tam bir mahalle oldu. Bir bölgenin kent olması için zamana ihtiyacı var. Gördüm ki Baykoca artık ayağa kalkmış, ihtiyaçları giderilmiş. Vatandaşlarımız bu güzel yerin tadını çıkarsınlar” dedi.

 

AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ CIR CIRLIYORLAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Öncelikle böyle güzel bir günde, TOKİ konutlarının anahtar teslimi nedeni ile burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum ve ailelere hayırlı olsun diyorum. Henüz daha net bilgi alamadık ama Gürsu Belediye Başkanımız herhalde silahlı saldırı sonucu yaralanmış. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Sağlıklı bir haber gelmesini temenni ediyorum. Geçen hafta onun toplu açılışındaydık. Herhalde bir kin var. Herhalde bir yanlış anlaşılma var. İkinci temennimde İnegölspor’a. Pazartesi günü İnegölspor final oynayacak. İnşallah İnegöl galibiyetle 1.lige çıkacak. Rabbim inşallah nasip eder. Maça gelemeyenlerin duasını istiyoruz. İnegöl’ün ismini inşallah spor camiasında sıkça duyulmasını temenni ediyoruz. TOKİ konutları muhteşem olmuş. Toplamda yaklaşık 2000 konut. Son derece güzel mekanlar. Sosyal alanları, bahçeleri, cami ve okulları ile bu bölge yaşayacak 6 bin nüfusumuza geleceğe umutla bakmasına vesile olacak. Konutların İnegöl halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nice açılışlarda Rabbim bizleri buluştursun. Belediye başkanımız hayallerimiz dedi. Biz AK Parti kadroları olarak hayalleri olan siyasi kadrolarız. 30 Yıl önce okuduğum kitabının başlığında hayalleri olan uyuyamaz yazıyordu. Yarın hangi temeli atacağız ya da sabah hangi eseri açacağız diye uyanıyoruz. Birileri konuşur AK Parti yapar diyoruz. İnegöl halkımız bundan 5-6 ay önce devlet hastanesine kavuştu. Son derece modern, son derece ileri teknoloji ile donatılmış. İnşallah bu anlamda biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Medeniyetimizin kurucusu Şeyh Edebali derki, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”. Recep Tayyip Erdoğan’da diyor ki, “İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin”. İnsanımızı geleceğe umutla bakmaları için gece gündüz çalıştık. Şimdi AK Parti olarak öyle bir noktaya geldik ki, arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Boğaz suyunun altından geçiyor, iki kıtayı birbirine bağlıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana milletimiz için gece gündüz çalışıyoruz. O eski Türkiye de ambulans bulamıyorduk. Bulsak bile ambulansımız var ama mazot yok diyorlardı. Şimdi o eski Türkiye’yi arayanlar bugün ağustos böceği gibi cır cırlıyorlar. Şimdi milletimizi avlamak için seçim zamanı ipsiz sapsız vaatte bulunuyorlar. 7 Haziran akşamı AK Partililer ile beraber güçlü yolculuğa hazırız. Ben AK Partiliyim diyen her kardeşimin tek niyeti var oda hizmet etmek. Allah sorumluluklarımızı yerine getirmeyi bizlere nasip etsin” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş