İMYO’lular Trafo Merkezi’ni gezdi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Elektrik Bölümü öğrencileri, İnegöl Boğazköy’deki BUR-GÜÇ firmasına ait Hidroelektrik üretim santrali(HES) ile TEİAŞ İnegöl Trafo Merkezi’ne gezi düzenledi.

Yayınlama: 12.05.2015
1.264
A+
A-

Öğrenciler, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Elektrik programı başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Eriş, Öğretim Görevlisi Seval Bulut Eriş ve TEİAŞ Bursa İşletme Müdürü Zafer Girgin nezaretinde, trafo merkezine gezi düzenledi.

 

Öğrencileri ilk olarak karşılayan BUR-GÜÇ Hidroelektrik santrali İşletme Müdürü Korcan Altundiş, hayatın vazgeçilmez kaynaklarından elektrik enerjisinin üretiminin ülkemizde termik, doğalgaz, rüzgâr, güneş gibi kaynaklarının yanında, içinde bulunduğumuz hidroelektrik santrallerle de sağlandığını, santrallerinin hâlihazırda 10,6 MW elektrik üretim kapasitesiyle de İnegöl sınırlarındaki en büyük hidroelektrik santrali olduğunu belirtti. Santral Müdürü Korcan Altundiş nezaretinde santral teknik olarak incelenirken öğrencilerin soruları yanıtlandı.






 

Öğrenciler daha sonra İnegöl’de kullanılan elektriğin kaynağı olan TEİAŞ Trafo Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Trafo Merkezi’nde öğrencilere bilgiler veren TEİAŞ Bursa İşletme Müdürü Zafer Girgin, İnegöl’ün tüm elektrik ihtiyacının şu an gezi düzenledikleri Trafo Merkezinden sağlandığını belirterek; Trafo merkezindeki 100+50 MVA’lık 2 adet trafo  Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), diğer 100 MVA’lık trafo ise İnegöl şehir merkezi, belde ve köylerindeki tüm kullanıcıların elektrik ihtiyacını karşıladığını söyledi. Ayrıca İşletme Müdürü Zafer Girgin, İnegöl’ün artan kapasitesini karşılamak amacıyla 1 adet 100 MVA’lık trafonun da tesis çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

İnegöl Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Eriş  “Elektrik enerjisinin üretilmesini ve bunun kullanım yerlerine iletilmesini derslerde öğrencilere teorik olarak gösteriyoruz, ancak bu geziyle öğrencilerimiz elektriğin nasıl üretildiğini ve iletildiğini yerinde görerek bilgi sahibi oldular. Dolayısıyla bu bilgileri öğrencilerimize sunan BUR-GÜÇ santral müdürü Korcan Altundiş ve TEİAŞ Bursa İşletme Müdürü Zafer Girgin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş