Okyanus 2017’yi değerlendirdi

Okyanus Koleji Lise Yetkilileri Mehmet Baştürk ve Erdoğan Kızmaz, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi. Kahvaltı programında Okyanus Koleji’nin 2017 yılını iyi değerlendirdiği ve 2018 yılı için de güzel projelerin olduğu aktarıldı.

Yayınlama: 04.01.2018
554
A+
A-

Dün okulda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Okyanus Koleji Lise Müdürü Mehmet Baştürk, İlk ve Ortaokul Müdürü Erdoğan Kızmaz ile basın mensupları katıldı.

 

AMACIMIZ; BAŞARIYI VE KALİTEYİ YAKALAMAK






Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Lise Müdürü Mehmet Baştürk, “2017 yılı ilçemiz, ülkemiz için hayırlısıyla tamamlandı. Yeni bir yıla girdik. 2018 yılının ilk günlerindeyiz. Bununla beraber eğitim öğretiminde birinci dönemi bitmek üzere olduğu ve ikinci dönemin hazırlıklarının başladığı günlerdeyiz. Dolayısıyla Okyanus Koleji olarak, 1,5 yıl önce İnegöl eğitimine katkı sağlamaya başladık. İnegöl’de eğitim adına var olan değerlere daha güzel değerler eklemek için, ekip arkadaşlarımızla beraber İnegöl’de ki ve Yenişehir’de ki öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Görüldüğü gibi İnegöl’de eğitim adına güzel bir heyecan, tatlı bir rekabet ve bilhassa özel okullar arasında daha kaliteyi yakalama adına güzel bir çalışma ortamı meydana geldi. Bizim Okyanus Koleji olarak amacımız; daha iyiyi, daha güzeli, başarıyı, kaliteyi yakalama adına hem personel, öğretmen, yönetici hem de araç, gereç ve donatım açısından çalışmalar yapıyoruz. İnanıyoruz ki, bu çalışmalar İnegöl adına önümüzdeki yıllarda farkındalık ortaya koyacak. Ve eğitim adına İnegöl adına daha başarılı daha kaliteli öğrencilerin yetişmesi konusunda da Okyanus Koleji üzerine düşen görevi yapacaktır. Ben bu vesileyle yeni yılın İnegöl’e, güzel Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Birinci dönemin son günlerindeyiz. 15 gün tatil sonrası da ikinci dönemde hızlı bir şekilde yeni projelerle çalışmaya devam edeceğiz. Malumunuz özel okullarda bursluluk sınavları yapılmaktadır. Bizde İnegöl Özel Okyanus Koleji olarak, 13-14 Ocak 2018 tarihlerinde bu sınavları yapacağız. Gerek bu sınavla ilgili gerekse geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalarla ilgili gerekse önümüzdeki dönemde yapacağımız eğitim, sosyal, kültürel, sportif etkinliklerle ilgili çalışmalarımız, projelerimiz var” dedi.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Okyanus Kolejlerinin eğitimde ki farklılıklarını anlatan İlk ve Ortaokul Müdürü Erdoğan Kızmaz, “İnegöl Özel Okyanus Koleji olarak, 2016-2017 eğitim öğretim yılında İnegöl eğitimine merhaba dedik. Amacımız hem var olan İnegöl’de eğitime katkı koymak. Ama bunun yanında Okyanus Kolejlerinin farklılığını, öğrenci yetişmede ki vizyon ve hedeflerini İnegöllü öğrencilerimizle buluşturmaktı. Sonuçta bütün okullar öğrencileri geleceğe hazırlayan kurumlardır. Milli ve manevi değerleri yüksek, ülkesini, vatanını ve milletini seven, bayrağının dalgalanmasından her zaman onur duyan nesiller yetiştirmek, ülkemizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın temel amaçları arasındadır. Bizler İnegöl Özel Okyanus Kolejini İnegöl eğitimiyle buluştururken, bunun dışında neyi hedefledik? Özel Okyanus Kolejlerinin öğrenci yetiştirmede ki temel birinci nedeninde tabi ki yetenek yönelim sistemi var. 40 saatlik eğitimin 10 saatini öğrencilerin yeteneklerini geliştirici eğitime ayırması. Bunda sadece müzik dersiyle kalmıyoruz. Müziği kendi arasında gitar, piyano, saz, vurmalı çalgılar gibi bölümlere bölerek çocuğun yeteneğinin keşfedilmesini sağlıyoruz. Yine sportif faaliyetlere baktığınız zaman çocuğun bütün sportif alanlarla, yüzmeden badmintona, basketboldan voleybola, futboldan masa tenisine kadar bütün alanlarda yeteneğini geliştirmesini esas önemsiyoruz. Bunun yanında akıl oyunlarıyla çocuklarımızın zeka gelişimine destek oluyoruz. Yine İnegöl eğitimine sunduğumuz Türkiye’de de bir yıldır konuşulmaya başlanan kodlama ve robotik eğitimi okulumuz öğrencilerine sunduk. Hatta bir ay önce bununla ilgili Türkiye genelinde bir eğitim seminerini de okulumuzda düzenlemiştik. Burada amaç artık farklı düşünebilen, yeteneklerini ön plana çıkarabilen öğrenciler yetiştirmek” diye konuştu.

 

YABANCI DİLİ ÖNEMSİYORUZ

İnegöl Özel Okyanus Koleji olarak yabancı dili önemsediklerini belirten Kızmaz, “Çünkü artık dünya insanı olma, dünyada var olabilmenin nedeni iyi bir dil bilmekten geçiyor. Bizde okul öncesinden, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisemizde çocuklarımızın yine 40 saatlik dersin 10 saatini, hatta ortaokul 5’nci sınıflarda 14 saatini yabancı dile ayırıyoruz. Çift dilli eğitim sistemiyle çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

PROJE TABANLI EĞİTİM

Kızmaz, “Bunun yanında proje tabanlı eğitime büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın sitede ki apartman dairesinden servisle okula gelip, yine servisle apartman dairesine gitmesini istemiyoruz. O hayattan kurtarmaya çalışıyoruz. Ne yapıyoruz? Çocuklarımızı bizzat sahaya indiriyoruz. Artık sınıflarda, dört duvarında arasında eğitim gören çocuklar anlayışından kurtarıyoruz. Bizim için her yer sınıf. Tarla, bağ, bahçe, tepe, ova, deniz, baraj, pancar sökülen tarla, buzhane, mobilya fabrikaları, tekstil fabrikaları, her yer çocuklarımızın artık sınıfıdır dedik. Neden böyle yapıyoruz? Çünkü yaşadıkları hayatın farkına varabilmelerini istiyoruz. Neden Okyanus Koleji dendiğinde, biz bu diyoruz. Bunun yanında akademik çalışmaları da önemsiyoruz. Çünkü akademik anlamda çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda da okulumuz ilkokuldan Anadolu lisesine, geçen sene de Fen Lisesi açarak, istedik ki Türkiye’nin, dünyanın gelişimine katkı koyacak öğrencileri yine burada yetiştirelim. Geçen sene de İnegöl’de ki üniversite sınavında YGS birincisi olan, Türkiye’de de 150’nci olan öğrencimiz bizim öğrencimizdir. Oğuzhan şuan Boğaziçi Üniversitesinde eğitim görüyor. Yani akademik anlamda da yetiştirdiğimiz zaman biz bu dört niteliği bir öğrenci de bulunmasını sağlıyoruz. Böylece neden Okyanus Koleji dendiğinde de her yönüyle mükemmel öğrenciler yetiştirip, düşünen, sorgulayan, araştıran ve inceleyen öğrenciler artık çıkacak. Çünkü bize bunlar lazım. Bizim bugün yetiştirdiğimiz öğrenciler Türkiye’nin, dünyanın geleceğini 10-15 yıl sonrasının nesli olacak. O zaman o nesil artık iyi bir nesil olarak yetişmeli. Bu anlamda bunu önemsiyoruz” diye konuştu.

 

BURSLULUK SINAVI

13-14 Ocak 2018 tarihleri arasında Bursluluk Sınavı yapacaklarını ifade eden Erdoğan Kızmaz, “Bunu yapmamızdaki amaçta yine çocuklarımızın şuan ki durumlarını tespit etmek ve İnegöl’de ki öğrencilerimizle buluşmak. Biz İnegöl ve Yenişehir merkezli çalışıyoruz. Yenişehir’den de 30 tane öğrencimiz geliyor. Oradaki öğrencilere de hitap ediyoruz. 2016 yılında okulumuz açıldı. 2017 yılında bütün sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerde İnegöl’de var olduk. Başarılı çalışmalara imza attık. İnegöl birinciliklerimiz oldu. 2018 yılıyla beraber inşallah projelerimize devam edeceğiz. Biz projelerimizi önemsiyoruz. ‘Toprağın bağrından hayatımıza dokunuş’ projesi yaptık. Gerçekten çocuklar görmedikleri pancardan neler yapıldığını gördüler. Yine elmadan sirke yapıldığını, üzümden tatlı yapıldığını gördü. Son olarak da ‘Tarihe yolculuk’ adlı projemizi başlattık. Çocuklara bu konuyla ilgili Ertuğrulgazi, Osman Gazi, Merhaba Söğüt ve Turgutalp kitaplarını okuttuk. Sonrasında da buralara ziyaretler başlattık. Çünkü geçmişinizi bilmelisiniz ki, geleceğinize güvenle yürüyebilin. Biz bu düsturu da önemsiyoruz. Bu anlamda da tarihe yolculuk projemiz de var. İlerleyen günlerde birçok projemizde olacak. İnegöl halkıda bizlere güvendiğini de ortaya koydu. Çünkü Okyanus Koleji olarak biz anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisemizle beraber şuan 700 öğrenciyle İnegöl eğitimine katkı sunuyoruz. Bu İnegöl’de ki tüm özel okulların öğrenci sayılarını topladığınız zaman Okyanus Koleji de İnegöl’de bu anlamda lider konumda buluyor. Bu anlamda tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri ortaya koyan okulumuz öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yola birlikte çıktığımız kurucularımıza başta Mehmet Baştürk müdürüme ve Fahrettin Baykan beye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş