STOK YAPAN ESNAFA ODA BAŞKANINDAN UYARI

İnegöl Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Hakan İnkaya, corona virüsle alakalı alınan tedbir sürecini değerlendirerek stok yapan esnafı uyardı.

Yayınlama: 23.03.2020
415
A+
A-

Konu ila ilgili açıklamalarda bulunan İnkaya, “Hepinizin bildiği gibi bir virüs salgını ile mücadele ediyoruz. Allah hepimize kolaylıklar nasip eylesin. Bu süreci devletimiz gayet iyi yönetiyor. Onlara yardımcı olmak adına evde kalmaya devam edelim. Tabi bu süreçte de 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Bundan sonraki süreçlerde de daha sert tedbirler olabilir.  Biz gıda sektörü olarak bir panik havası gözlemledik.  Bu panikten dolayı insanlar gereğinden fazla ürün aldı. Dolayısıyla hem ürün fiyatları arttı hem de stoklarda azalma oldu. Gıda sektörünün stok durumu en kötü ihtimalle 3-4 ay sonrasına göre yapılır. Önümüzde zaten yaz ayları ve ramazan olduğu için yeterli stok da yapılmıştı. Lütfen stokçuluk yapmayalım” dedi.

 

STOK DURUMUMUZ YETERLİ






“Haziran’dan itibaren hasatlar başlayacak” diyerek konuşmasını sürdüren İnkaya, “Taze meyve zebzeler sektöre girecek. Bu stoklar hiçbir zaman eksilmeyecek.  Eğer diğer türlü olursa parası olan ürünleri alır parası olmayan ise sıkıntı çeker. Lütfen maddi durumu bozuk olanları da düşünelim. Gün yardımcı olmak, birlik olmak günüdür. Bizim stok durumumuz yeterlidir. Sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına bir vefa grubu kuruldu. Biz insanları bu gruba dahil olmaları konusunda davet ediyoruz.  Bizler de hem esnaflarımızla birlikte her türlü iş birliğine hazırız. Yeter ki süreci en az sıkıntısıyla atlatalım ve devletimizin sırtından bütün yükü alalım. Bu süreci planlı bir şekilde yürütmemiz gerekiyor çünkü ne zaman biteceği belli değil” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş