ÜZÜM HASADI BAŞLADI: Üreticiler fiyatlardan memnun

İnegöl’e bağlı kırsal Akbaşlar Mahallesi’nde üzüm hasadı başladı. Pazarlama konusunda sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden üreticiler, fiyatlardan memnun olduklarını belirtti. Özellikle su sıkıntısına rağmen iyi verim aldıklarını belirten çiftçiler, sulama suyu ile beraber çok daha yüksek verim alabileceklerini ifade etti.

Yayınlama: 04.09.2020
693
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, üzüm üretiminin gerçekleştiği kırsal Akbaşlar Mahallesi’ndeki üzüm hasadını gerçekleştiren çiftçileri ziyaret etti.

 

Üzümün yetiştiriciliğinin son yıllarda arttığını ve Pazar sıkıntısının bulunmadığını ifade eden İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, şu ifadeleri kullandı:






 

“Akbaşlar köyümüz son yıllarda özellikle üzümle ön plana çıkmakta. Karpuzu da çok önemlidir Akbaşlar köyünün. Bugün muhtarımızın üzüm bahçesindeyiz. Hasadı başlamış ve farklı üzüm çeşitleri ile birlikte uzun sürecek bir hasat zamanı var. Ben bu hasadın çiftçilerimize bol bereket, bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Tahtaköprü ve Suluköy’de de bağcılık var. Yani İnegöl’ümüzün bağcılıkta da ilerleme gösteriyor. Diğer köyleri de hesapladığımız zaman bin dekar civarında üzüm yetiştiriliyor. Üzümde Pazar sorunu birkaç senedir yok. Üzümün Pazar durumu çok iyi. Sıkıntımız yok çok şükür. İnegöl’ümüz gerçekten her türlü ürünün yetiştiği, sadece narenciye, muzun haricinde her türlü ürünün yetiştiği coğrafyada yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz”

 

SATIŞTA SIKINTIMIZ YOK

Akbaşlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Arslan ise, şu ifadeleri kullandı:

 

“Başkanımızdan Allah razı olsun, bizleri yalnız bırakmıyor. Başkanımızın da dediği gibi Akbaşlar köyü olarak üzümde ilerleme kat ettik. Bize bu konularda çok destekçi oldular. Üzüm hasadına başladık. Allah’a çok şükür hasat iyi. Satışta da sıkıntımız olmuyor. Şuanda kilosunu 7 liradan perakende kendimiz tüketebiliyoruz. Toptan olarak da 5 liradan veriyoruz”

 

Arslan konuşmasının sonunda, “Sulama suyumuz olmadığı için böyle verim alıyoruz. Sulama suyumuz olsa daha fazla verim alabiliriz. Bu konuda yetkililerimizden, büyüklerimizden destek bekliyoruz” dedi.

 

HABERT: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş