Özel ailelerin tiyatro keyfi

Dünya Engelliler Günü nedeniyle İZED ve İnegöl LİONS Kulübü işbirliğinde, İnegöl’de bulunan engelli öğrenciler ve aileleri tiyatro gösterimi keyfi yaşadılar.

Yayınlama: 07.12.2015
392
A+
A-

Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Tevfik Paşa Sahnesinde ‘Entrikalı Dolat Komedyası’ adlı oyun için İnegöl’den 200’e yakın engelli ve ailesi otobüslerle Bursa’ya gittiler.

 

Ziraat Bankası önündeki otobüsleri dolduran engelli ve aileleri keyifli tiyatro için yola çıktılar.






 

Yolculuk öncesi konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir haftadır güzel etkinlikler düzenledik. Devlet Hastanesinin bir engellimize, İshakpaşalı öğrencilerimizin iki engellimize bağışladığı tekerlekli sandalyeleri sahiplerine teslim etmiştik. Halk Eğitim Merkezi, Kaymakamlık, Belediyemizin düzenledikleri güzel etkinlikleri icra ettik. Bu gün ise İZED derneğimiz ile Lions Kulübü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bir tiyatro gösterimi var. Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Tevfik Paşa Sahnesinde ‘Entrikalı Dolat Komedyası’ adlı oyun için İnegöl’den Bursa’ya yola çıkacağız. İnegöl’de gerçekten engellilerimize sahip çıkıyorlar. Sponsorlar aracılığıyla bilet satışı yaptık. Biletlerin geliri ile engellilerimiz için tekerlekli sandalye alacağız. Bu sene ilk defa İnegöl’de bu kadar engelli çocuklarımıza değer verildiğini ve programlar düzenlediğini gördük. Bu bizi çok mutlu etti. Bundan 13sene çocuklarımızı aileleri saklıyorlardı. Şu an engellilerimizi toplum içerisine karıştılar. Onlar da normal insanlar gibi etkinlikler düzenliyor, etkinliklere katılıyorlar. Her insan bir engelli adayıdır. Bu çocuklarımızın sevgiye, şefkate ihtiyaçları var. Hayır yapmak istiyorum diyenler gelip tekerlekli sandalye ile engellilerimize destek sağlayabilirler.” Dedi.

 

İnegöl Lions Kulübü Başkanı Uğur Çetin ise, “5 ay önce kurduğumuz kulübümüzün ilk etkinliğini yapıyoruz. Bu özel günde engellilerimizi tiyatro gösterimine götüreceğiz. Bu etkinliğin gelirlerini de engellilerimiz için kullanacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş