Çiçeği burnunda öğretmenler yemin etti

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda stajyerliklerini tamamlayan öğretmenler yemin ederek görevlerine başladılar.

Yayınlama: 25.11.2014
781
A+
A-

Düzenlenen programa İlçe Protokolü tam kadro katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Sezgin Ekici yaptı.

 

ÖĞRETMEN MODELDİR






Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Ekici, “Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak i kutlanmaktadır. Öğretmenler günü, öğretmenin toplumda yeri, rolü, değeri, sorunları, öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirilmesi, öğrenci ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek açısından çok önemlidir. Aynı zamanda her ne kadar emeklisi olmayan meslek olarak nitelesekte aktif meslek hayatlarını tamamlamış olan öğretmenleri saygıyla anmak ve öğretmenlik mesleğine yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlaması açısından önemli bir gündür. Öğretmenlerle ilgili olarak Büyük önder Atatürk “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” Sözleriyle öğretmene verdiği önem ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir. Yine Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” Sözleri belli ki ilim öğretmenin i önemini anlatmak için söylenmiştir. Böylesine güzel ve aynı zamanda sorumluluk yükleyen bu sözlere mahzar olmuş bir mesleğin mensupları olarak biz öğretmenlerinde, önemli görev ve sorumlulukları vardır. Öğretmen modeldir. Burada matematik öğretmenime duyduğum hayranlıktan dolayı matematik öğretmeni olmuş biri olarak bunu en iyi bilenlerdenim. Tüm dünyanın bu en zor en şerefli ve en güzel mesleğini icra eden öğretmenlerimizin bu gününü kutluyor saygılarımı sunuyorum. Dedi.

 

ALLAH’IN İLK EMRİ ‘OKU’ OLMUŞTUR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün temsili de olsa tüm öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Bu vesileyle ben de tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Allah insanı bütün varlıkların en şereflisi olarak yaratmış ve diğer canlı, cansız her şeyi insanın hizmetine sunmuştur. Onun için gönderdiği kitabında ilk emri “Oku” olan Yüce Allah “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” buyurarak ilmin ehemmiyetine işaret etmiştir. Yine sevgili peygamberimiz de “İlim sahiplerine saygı gösterin; bilin ki onlar peygamberlerin varisleridirler. Kim âlimlere saygı gösterirse Allah’a ve peygamberine saygı göstermiştir.” Sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk ise; “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini dile getirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyor, hâlihazırda görev yapan ve emekli olan tüm öğretmenlerimize hayat boyu mutluluklar ve başarılar diliyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi ise rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

ÖĞRETMENLER ELLERİ ÖPÜLESİ İNSANLARDIR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise Sayın Milli Eğitim Müdürümüz, emekli öğretmen değil emektar öğretmen tabirini kullandı. İşin doğrusu bu benim de katıldığım bir düşünce. Ben öğretmenlerin emekli değil emektar olduklarına inanırım. Nasıl ki annelikten, babalıktan emekli olunmuyorsa öğretmenlikten de emekli olunmaz. Çünkü inanıyorum ki ben öğretmenlerimiz ölene kadar çocuklarımıza, gençlerimize yol göstermeye devam eden değerli insanlardır. Ülkemizde çocuklarımız, gençlerimiz bir günü çok büyük bir sevinç ve içtenlikle kutlarlar, Anneler Günü… Anneler Günü kadar olmasa da Babalar Günü’nü de hafif bir sevinç ve içtenlikle kutlarlar. Ama bizim gençlerimizin en az Anneler Günü kadar büyük bir içtenlikle kutladıkları bir gün daha var; Öğretmenler Günü… Zannediyorum ki sabahtan beri tüm öğretmenlerimizin telefonları susmamıştır, geçmişteki öğrencileri, sevdikleri onları aramışlardır. Çünkü öğretmenler elleri öpülesi değerli insanlardır. Bizim insanımız onlara duydukları saygıyı ifade etmek için annenin, babanın elini öperler. Anne ve babanın yanında sadece 1 kişinin daha elini öperler; öğretmenlerinin… Öğretmenler bizim gözümüzde anne ve baba kadar değerli ve kutsal insanlardır. Ben, emektar öğretmenlerimizin bundan sonraki yaşamlarında kendilerine mutluluklar ve başarılar diliyorum. Genç öğretmenlerimiz, stajyer öğretmenlerimiz de yemin merasiminde bulunacaklar, yemin edecekler. Onların önünde de uzun bir yol var. O arkadaşlarıma da, yemin edecek genç arkadaşlarıma da yürüyecekleri yolda başarılar diliyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha kutluyor, sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

 

STAJYER ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmaların ardından Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programlar sahnelenirken, kapanışta ise stajyer öğretmenler bayrağa el basarak yemin ettiler ve görevlerine başladılar.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş